Selecteer een pagina

Al zolang hij zich kon herinneren zat zijn vader op de tractor. Het mag dus niet vreemd genoemd worden dat ook hij een passie voor deze machines ontwikkelde. Wat begon als hobby met speelgoed en model-tractoren, werd al snel een échte passie voor grote machines. Als jonge jongen werkte hij met veel verschillende tractoren tijdens één van zijn vele bijbaantjes. Maar waar zijn vader liever op de tractor zit, daar ontwikkelde Tony een bovenmatige interesse voor hoe de machine in mekaar zit.

Al vrij vlot ging hij als monteur aan het werk bij bedrijven als Greve en Van Engelen, waar hij het echte sleutelen onder de knie kreeg. Part-time, aangezien hij tegelijkertijd hard studeerde aan zijn bachelor Agrotechniek en Management aan het CAH in Dronten. Dat de machine Tony niet groot genoeg kan zijn, bleek toen hij via een stage bij Agrifac Machinery belandde. Hier werkte hij, naast zijn schoolonderzoek, mee aan het produceren van bietenrooiers en veldspuiten. Na zijn stage bleef hij bij Agrifac en werd zijn takenpakket groter. Zo heeft hij een assemblagefabriek mogen helpen opstarten in Rusland en heeft hij ook in Australië te hulp mogen schieten.

Tony heeft er nooit een geheim van gemaakt graag voor zichzelf te willen beginnen in montage en reparaties. Toen de werkdruk bij Cor Lodders Loonbedrijf in 2016 echt begon te pieken, heeft Tony besloten zich bij het bedrijf te voegen. Vanaf juni 2016 was het papierwerk geregeld en was het officieel. In de weken rond de schouw, waar de druk het hoogst ligt, springt Tony bij op de tractor. Buiten het maai-seizoen om is hij onder Tony Lodders actief als monteur voor reparaties en onderhoud aan landbouwmachines.